Nov 27, 2016

Cuti ke Cherating dan Terengganu

Cuti singkat, curi2 masa lepas je ambik result upsr kakak terus ke cherating..anak2 ponteng jumaat dgn isnin huhu sebenarnya lepas dah cuti sekolah nanti papa bz outstation sana sini tu yg kami celah pi bercuti awal

Malam first di Holiday villa Cherating
Best tempat ni walaupun hotel lama tapi sempoi je la untuk kami yg anak2 havoc ni takder la segan sgt kalau terjerit2 hihi
Ada private pantai jugak.

Hari ke dua kami ke pulau duyong marina terengganu..beso tempat ni rupanya




Last night kami bermalam kat Sutra Beach resort..sini pemandangan best tp bilik biasa je hotel lama jugak..ok lagi bilik yg kat cherating tu.. tapi pool cantik n ada pantai


Aktiviti kami kat sini xder apa pun..makan mandi makan mandi..hihihi..memang rehat sahaja

Nov 26, 2016

Sabak Bernam

Banyak tujuan kami ke daerah sabak bernam ni.. orang kata jauh tapi kami ni setakat bsp-sabak, atau bsp-kkb dah biasa sbb slalu outstation kerja
Jumpa best friend nak ambik kain ela nak buat baju kakak fatin..fatin nk gi konvo tahun 6 di DePalma Hotel
Terlalu kat area pantai apa ntah kat sekinchan..cantik pulok kabin coca cola ni



Lepak pantai yang kat depan IPN tu.. syok je angin sepoi2.. ada org kg tengah cari remis..so anak2 mama pun tolong cari sama2

Sempat jugak anak2 belajar mancing.. kat parit je pun hihi jadi le intro

Kemudian ada sesi perkenalan dgn haiwan hihi.. meema takut lembuuu
Lalu kat hujung bagan nakhoda omar ni jumpa mcm2 binatang..bukan lembu je meema jumpa monkey..burung helang..bangau dan biawak besar 
Tapi semua tu xsempat nak snap gambar sbb mama pun penakut jugak..sama lari dgn meema..huhu


Adik Afif Adha konvo

Walaupun kalau ikut umur si afif ni lahir bulan november..so baru je masuk 6tahun.. tapi dah konvo tadika dah then tahun depan akan masuk darjah 1
 Ni gmbar persembahan lagu dan lakonan ikan nun
 Ni plak dapat sijil tamat tadika dah hihi
Ni masa persembahan tarian hindustan

Kecik je badan dia..kurus je anak mama yang ini hihi macamana la rupanya dia sekolah betul2 nanti..tapi adik ni masih belum boleh membaca..mengaji pun belum mahir.. sian dia..
Tak apa lah.. insyaAllah tahun depan boleh dah kot..go afif!
Ini first time anak mama xbleh baca bila naik darjah 1..takper lain anak lain caranya

Nov 1, 2016

Dimsum halal Greentown Ipoh

Bagi mama yang mmg suka makanan cina ni.. makan kat sini sedap la jugak.. yang penting halal sbb susah nk jumpa dimsum atau dumpling halal kan..
Prawn wantan soup..nak.pedas tambah cili kicap

Nasi goreng cina paling sedap..tak macam melayu yang buat..tapi ayam bbq tu ok je la kata papa
Yg ni radish ala macam kuetiow goreng..sedap
Wantan ni mama pilih ayam,udang dan seawed..yg udang sedap..yg ayam xsedap..tapi yg seawed xsempat rasa anak2 dh abihkan..deme ckp sedap je hihi

kami ambik kesempatan ikut papa gi ayer keroh on weekend..papa ada kerja kat MITC Melaka so kami ikut sekali lepak  di Amverton Heritage Re...