Apr 27, 2016

Jadual Aktiviti Keluarga


 
* dengan harapan keluarga kita lebih bahagia,harmoni,berkasih-sayang ..dan dapat meluangkan masa bersama anak2 dengan baik..moga anak2 kita menjadi anak yg soleh/solehah berjaya dunia akhirat aaminnnn

Apr 25, 2016

Konvo papa UITM

alhamdulillah dengan izin Allah jua.. mama nak kongsi kegembiraan, papa dah konvo semalam 24 April 2016..
ini gambar2 sekitar majlis..tak dapat la nak sama2 masuk dewan tengok papa terima skrol..macamana nak masuk kan..anak2 kat luar ni dengan baby lagi..huhuhu
ni baru master je..maklumla papa bermula dari bawah..pelan2..jadila kan, daripada mama ni haa..malas..

adik pun nak pakai topi papa jugak..hihihi
meema dah pandai senyum muahh
love u papa.. mama sangat bangga papa dapat belajar tinggi2 sebagai motivasi untuk anak2 kita jugak..nak harapkan mama huhuhu asyik pikir nak benti kerja je dah ni haha..
insyaAllah kalau ada rezki lepas ni sambung PHD plak ye.

Apr 17, 2016

Lukisan Dinding Pekan Ipoh

kat ipoh kan,ade lukisan mural .haritu pusing pusing pekan lama ternampaklah lukisan lukisan ni

 belakang bangunan bangunan sekitar jalan Tun Sambathan...ade banyak lukisan dilukis oleh persatuan pelukis anak perak





 sebenarnya ada tujuh wall art murall yang dilukis oleh Ernest Zacharevic,tapi kami jumpa dua aje
1. gambar budak naik kapal terbang kertas dengan
2.gambar atuk minum kopi

nanti bila balik ipoh lagi kami cari lagi lima lukisan Ernest Zacharevic ni
baca blog kawan kita ni untuk info lanjut http://www.kenwooi.com/2014/07/7-ipoh-wall-art-murals.html

Apr 5, 2016

Ketam Lembut Kuala Gula

Al kisah sebab nak merasa ketam lembut yang diwar2kan oleh kawan2.. kami pun pergila cari..nun jauh di Kuala Gula.. lalu jalan kecik kiri kanan kelapa sawit..akhirnya sampai jugak JS Muara Restoran
ada jugak jual makanan laut yg susah nak dapat macam siput duri,kepah,ketam nipah dll
 aiskrim abc sedap.. makan atas restoran terapung ni macam mabuk laut..kikiki bila bot lalu je rasa tergoyang-goyang
 kami order dua jenis masakan untuk ketam lembut ni..masak sweet sour dgn goreng je..
tapi tak berapa puas hatila..agaknya tak kena kot dengan selera kami..rasa tak puas makan ketam lembut ni..dah biasa makan ketam yg biasa tu kan..bila makan ni rasa macam makan kulit yg lembut je takder rasa isi huhuhu tapi kome cubala kot2 pada kome ok kan hihi
Lokasi GPS:
4.939240, 100.468921
4°56'21.3"N 100°28'08.1"E




kali pertama menjejak kan kaki ke Damai Laut Lumut ni walaupun dulu belajar di Uitm Sri Manjung dan every two week tu mesti gi...