Feb 29, 2016

Kg Manjoi,Ipoh Perak

kami balik ipoh jenguk abah..kan abah duk sorang2,jadi slalu le jgk kami balik kalau xder apa hal le..
kadang2 abah ajak jln2 pulak ke rumah sedara mara..dan aritu kami balik , abah ajak gi umah pakcik man kat manjoi..isteri pakcik man ni adik mak..umahnya best suasana kampung..jadi anak2 mama ambik peluang la..bermain
atuk sembang..first time meema sampai umah tokman
 mula2 usya dulu reban ayam.. agak2 dpt peluang nak tangkap le tu



kan dah kena kejor..stres le ayam katik tu

 
tgk aisy..mama suh bawak handbag masuk dlm kreta..dia sempat lagi tangkap ayam tu

Feb 21, 2016

Roti John Titiwangsa

terliur tgk roti john dlm rancangan selera budget di channel hyppinspirasi, mlm semalam kami pi cari kedai ni..kat keramat rupanya walau nama kedai ni titiwangsa..berbaloi gi jauh2..mmg sedap n puas hati..masa kami smpi baru kul 9 daging dah abih..dan setengah jam lepas tu abih semua sold out..kesian jgk tgk org yg dtg kena patah balik..mujur kami sampai awal skit je..
yg paling best daging special dgn ayam special..ada fries dan cheese..fries dia sedap..anak2 mama kata fries ni paling sedap antara yg pernah diaorang makan.. roti john dia plak mewah..tak kedekut daging n telor.. kira puas hatila kami.. alhamdulillah

Feb 16, 2016

Ronda cari seafood teluk panglima garang

hari tu pagi sabtu, sajer kami berpagi-pagian kat area.. area mana ek.. 
teluk panglima garang..kg apa ntah ni.. jalan nak ke pulau carey tu..haa situla hihi
tepi2 jalan ada orang juai ikan segar..
 
 beli sotong.. ikan skit..ketam skit..jadi le hihi

 pastu singgah breakfast kat gerai tepi jalan..depan dengan rumah orang..kami suka makan kat gerai yg suasana nya macam ni.. santai je..

tengok tu..adik pun dah tau dah yg mamanya suka sangat rumah kampung..
tu dia pose dpn umah orang hihi..mujur tak nmpk ayam..kalau tak, abih dia kejar.
mmg dari kecik suka kejar ayam orang hihihi
baju tu dia suka pakai sebab maksu n asyu yg beli..dia kumpul duit tau nk ikut maksu dia gi korea

Feb 11, 2016

The Pine Melaka

cuti hari wilayah baru ni kami gi lepak sini..kebetulan papa ada meeting kat melaka..apa lagi ikut le..
kami lepak hotel je..2hari 1malam je pun.. 
melaka tu semua tempat dah pergi jadi malas nak repeat..tunggu meema besar skit kot baru best bawak dia nengok zoo ke burung ke kan..skang tunjuk apa pun dia xreti apa huhu

amboi si Aisy
cantik hotel ni..kami di level 7 ni ada private pool sendiri..anak2 mama macam biasa..berendam aje la kerjanya..mujur baby meema blum pandai lagi..kalau tak jenuh kejo


 kome, bleh la kalau xder apa nak tuju bila weekend ..melaka ni dekat je dgn umah..
bleh la menginap kat sini..hotel baru..
 sebelum balik singgah kedai makan Asam Pedas Kak Su..sedap woo next time bleh repeat lagi
tapi gambor makanan takder sbb bila semuanya nak makan hp pun tak bleh nak pegang..havoc :)

ps:selamat ulang tahun kelahiran suamiku..moga bahgia dunia akhirat..aammin

Feb 10, 2016

Tahun Baru Lagi

Asalam semua pembaca..moga anda semua dirahmati Allah sentiasa
Tahun berganti lagi..2016..tahun yg lebih mencabar rasanya..sibuk dengan urusan anak2 yg skang ni dah ada 5orang hihihi syok oo.. havoc sentiasa kikiki

Adli dah pun tingkatan 1.. fatin darjah 6, aisy darjah 4 dan Afif tadika 6 tahun..baby meema dah 6 bln

Rutin harian mmg hebat..awai pagi 6.40 dah ke sekolah.. first time ada anak yang bersekolah petang..jadi jadual tunggang langgang skit..kluar umah awai pagi..balik umah lps maghrib..begitula hari2..fuh penat..
so weekend tu dimanfaat kan sebaik mungkin..sabtu utk rehat dan ahad utk kemas, baju, sapu sampah dll
jadi kalau saper2 nak dtg umah jgn mai mengejut tau..korang yg terkejut nnt..ni umah ke tongkah pecah..hahaha

tapi rasanya mungkin ada diantara pembaca blog mama ni dah bertahun merasai pengalaman mcm mama kot kan..mama je yg baru mengalami kekalutan sebegini cewah..

ok, selamat tahun baru..moga tahun ini lebih memberikan sinar kepada kita sekeluarga..aamiinn..


kali pertama menjejak kan kaki ke Damai Laut Lumut ni walaupun dulu belajar di Uitm Sri Manjung dan every two week tu mesti gi...