Dec 27, 2016

Projek Cuti Krismas-Sepupu bertunang dan The Kabin


Alkisah minggu2 terakhir cuti sekolah.. sepupu mama azie bertunang.. cantik orangnya huhu..

Suka gambar ni sepupu yang ambik.. si meema penakut orang..dia xsuka gi tempat yang ramai orang..asyik nak merap je la kerjanya..xboleh jauh skit

Kemudian,Esoknya lepas kenduri.. mama dan semua family abah gi bercuti ke Jeram, Kuala Selangor
Sementelah ijam bawak abah ke bsp utk attend kenduri bertunang tu so kami ambil kesempatan utk sambung cuti2
 Tu abah dah pandai buat peace bila bergambor hihi tapi peace nye ke bawah haha.. kelakar abah kiter

best jugak duk.sini kome..ada pool..tapi pantai yang kat belakang resort ni dah dibaik pulih..dah takder dah kedai makan me hailam yg sedap dulu tu..kwsn pantai jeram tu dah ditambak dan bnyk kedai2 baru buat
Kat sini ada snoker.. bilik mama paling besar ada 1queen 2double dacker.. boleh buat bbq jugak tau
ni kwsn sekitar D Kabin..eh mama xbgtau ye nama resort ni..hihi cantik tau buat dari kontena cuma bilik sempit la skit dah namapun kontena kan..


Gelagat si meema yg dah pandai nk main air..asyik marah bila kita nak bawak naik.. hai,meema dah cerdik

Nov 27, 2016

Cuti ke Cherating dan Terengganu

Cuti singkat, curi2 masa lepas je ambik result upsr kakak terus ke cherating..anak2 ponteng jumaat dgn isnin huhu sebenarnya lepas dah cuti sekolah nanti papa bz outstation sana sini tu yg kami celah pi bercuti awal

Malam first di Holiday villa Cherating
Best tempat ni walaupun hotel lama tapi sempoi je la untuk kami yg anak2 havoc ni takder la segan sgt kalau terjerit2 hihi
Ada private pantai jugak.

Hari ke dua kami ke pulau duyong marina terengganu..beso tempat ni rupanya




Last night kami bermalam kat Sutra Beach resort..sini pemandangan best tp bilik biasa je hotel lama jugak..ok lagi bilik yg kat cherating tu.. tapi pool cantik n ada pantai


Aktiviti kami kat sini xder apa pun..makan mandi makan mandi..hihihi..memang rehat sahaja

Nov 26, 2016

Sabak Bernam

Banyak tujuan kami ke daerah sabak bernam ni.. orang kata jauh tapi kami ni setakat bsp-sabak, atau bsp-kkb dah biasa sbb slalu outstation kerja
Jumpa best friend nak ambik kain ela nak buat baju kakak fatin..fatin nk gi konvo tahun 6 di DePalma Hotel
Terlalu kat area pantai apa ntah kat sekinchan..cantik pulok kabin coca cola ni



Lepak pantai yang kat depan IPN tu.. syok je angin sepoi2.. ada org kg tengah cari remis..so anak2 mama pun tolong cari sama2

Sempat jugak anak2 belajar mancing.. kat parit je pun hihi jadi le intro

Kemudian ada sesi perkenalan dgn haiwan hihi.. meema takut lembuuu
Lalu kat hujung bagan nakhoda omar ni jumpa mcm2 binatang..bukan lembu je meema jumpa monkey..burung helang..bangau dan biawak besar 
Tapi semua tu xsempat nak snap gambar sbb mama pun penakut jugak..sama lari dgn meema..huhu


Adik Afif Adha konvo

Walaupun kalau ikut umur si afif ni lahir bulan november..so baru je masuk 6tahun.. tapi dah konvo tadika dah then tahun depan akan masuk darjah 1
 Ni gmbar persembahan lagu dan lakonan ikan nun
 Ni plak dapat sijil tamat tadika dah hihi
Ni masa persembahan tarian hindustan

Kecik je badan dia..kurus je anak mama yang ini hihi macamana la rupanya dia sekolah betul2 nanti..tapi adik ni masih belum boleh membaca..mengaji pun belum mahir.. sian dia..
Tak apa lah.. insyaAllah tahun depan boleh dah kot..go afif!
Ini first time anak mama xbleh baca bila naik darjah 1..takper lain anak lain caranya

Nov 1, 2016

Dimsum halal Greentown Ipoh

Bagi mama yang mmg suka makanan cina ni.. makan kat sini sedap la jugak.. yang penting halal sbb susah nk jumpa dimsum atau dumpling halal kan..
Prawn wantan soup..nak.pedas tambah cili kicap

Nasi goreng cina paling sedap..tak macam melayu yang buat..tapi ayam bbq tu ok je la kata papa
Yg ni radish ala macam kuetiow goreng..sedap
Wantan ni mama pilih ayam,udang dan seawed..yg udang sedap..yg ayam xsedap..tapi yg seawed xsempat rasa anak2 dh abihkan..deme ckp sedap je hihi

Oct 17, 2016

13 Oktober di GulaCakery

papa belanja makan di Gulacakery Kota Kemuning sempena birthday mama yang ke 39tahun..tahun ni last digit 3..pastu masuk 40 dah huhuhu.. terima kasih Allah kerana beri hambamu ini segala macam kebaikan.. yang buruk datang dari mama sendiri

berebut si meema nak makan oglio dengan mama

 adik peminat tegar kek coklat
kek mango cheese..kek kat sini memang sangat2 sedap.. berbaloi mahal kalau sedap..tak macam kat paramount aritu..sori paramount


aisy pulak peminat nasi..mesti nak kena nasi..tapi nasi tomato ni agak kurang kick utk aisy kot..

 adli memilih menu ala kebab dengan meatball dalamnya..yg ni sedap

papa makan nasi kerabu..sambal belacan sedaapppp


kat sini ada tempat main2 kanak2 kecik..so takderla ganggu aktiviti makan kami


alhamdulillah,terima kasih papa..semoga keluarga kita beroleh kebahagian dan rahmat Allah aminn

Oct 10, 2016

Aktiviti Petang

apa ye aktivi yang best untuk keluarga tapi budget tak mahai..smlm kami pi tengok orang main layang2..pastu udah budak2 ni bising plak "nak layang2..nak layang2..".. adoi..
bila tanya yg paling murah tu rm15 ish ish..kalau dua dah rm30 kalau tiga? kira sendiri hihi..sudahnya tak payah la beli langsung..kang berebut..kita main belon je la ye adik..murah skit satu bekas tu rm4..
jadila kan hahaha


sonok meema rasa boleh terbang kot sama tu hihihi..ni kat Padang Putra Height


kali pertama menjejak kan kaki ke Damai Laut Lumut ni walaupun dulu belajar di Uitm Sri Manjung dan every two week tu mesti gi...