Nov 14, 2015

Konvo sambil nyelam minum air

Dua minggu selepas aisy operation. .kami gi johor. .nak meraikan konvo adik mama si ijam, mama ni malas nk sambung  belajo,ate tumpang sonok je la kat konvo orang hihihi
Anak2 mama je la yg memeriahkn suasana..kat mana pun deme ni la yg buat bising..tahniah la untuk ijam..siap dapat anugerah dekan lagi

Pastu alang2 dah berjalan ke johor tu mama bawak la anak2 syurga ni gi legoland, lama sangat dah nak pergi deme tu siap masing2 kumpul duit belanja sekolah untuk beli tiket masuk.
Family adik pun join jgk holiday ni

Pergi sini deme jugak la yg best.. mama cuma dpt tgk2 sbb kena jaga meema yg baru tiga bulan.. kang panas2 tu demam plak baby kan..
 Tapi adalah sgt disyorkan kalau ada budget lebih tu berbaloi menginap di hotel legoland sendiri sbb dia bagi extra tiket masuk tmn tema valid utk dua hari..tempat tu kan luas so kalau sehari xsempat nk main semua
lagi murah kalau beli tiket masa matta fair macam kami.
Pastu nak share lagi kami sempat merasa breakfast kacang pol kat food court bomba tu pastu try jugak sup gearbox kat zz sup tulang..dia punya mee rebus pun sedap jugak..makan makan sampai gemuk hahaha

Rezki di hari lahirku

Assalam semua yang baca..hai dairy mama ni dh lama xupdate..mmg agak bz dgn baby meema dan hal2 lain..salah satu sebab, bila papa pun dah kerja balik jadinya rutin harian dah havoc balik macam dulu2.
Membesarkan anak yg kini dah lima org huhu mmg sgt2 mencabar..Alhamdulillah semuanya akan jadi pahala jika dapat diuruskan dgn baik..kata seorang teman lama buat penyedap hati..
Ni nak story skit kejadian yg blaku pada tanggal 13/10/2015 yang lalu iaitu bsamaan dgn birthday mama yg ke.. huhu 38 dah kome..
Kisahnya dua hari sblm tu anak mama yang suka makan tu si aisy ngadu sakit perut.. mama ingat sakit perut biasa so bawak pi klinik doktor cakap angin so dibaginye la ubat angin..sehari dh mkn tak jugak mau hilang sakitnya..
Pastu bila dh tgh mlm mengerang sakit terus la papa bwk gi spital kecemasan..tahan wad di putrajaya. .doktor check kata appendix tp dtg doktor lain kata bukan plak..keluar wad..smpi umah malamnya tu balik sakit kuat balik..mama suh papa bwk ke kpj je la..smpi kpj check.. confirm appendix kata doktor dan terus kena puasa..then besoknya kul 10 terus masuk ubat bius dan operate le buang appendix tu..
Ulang alik ulang alik tak sedar rupanya itula hadiah bday paling bermakna dlm hidup ni..dugaan yg mengajar erti sebuah kehidupan. .cewah.. kita patut hargai org sekeliling dan mama pesan kat anak2 yg lain jgn asyik gaduh je sbb bukan lama pun korang kecik2 main sama2 ni..bila dh besar buat hal masing2 nk jumpa pun susah..dh ke lain plak citer mama ni

kali pertama menjejak kan kaki ke Damai Laut Lumut ni walaupun dulu belajar di Uitm Sri Manjung dan every two week tu mesti gi...