Apr 25, 2015

Asyik Air Terjun je

ni gambar lama..rasanya bulan april tahun 2015
kami gi picnic kat taman rimba templer
tgk gambar je la ye.. hati2 ada monyet hihi


Apr 13, 2015

Singgah Cameron Sekejap

eh eh.. ni bila plak gi Cameron..mmm rasanya minggu yg selepas cuti sekolah tu kot..
gi kejap je..sbb nak cari strawberi,sayur,jagung,ubi dll huhuhu
teringin nak yg fresh kononnya
 
gi shopping kat pasar malam dan besoknya kat Kea Farm plak..itu aje

 singgah Bharat Tea sini sblm balik sbb nak makan sup cendawan..tapi takder rezki..sup dah abih

 
 turun lagi benti lunch kat Lata Iskandar pulak.. budak2 ni tengok je sbb takder bawak baju mandi..sian

pastu boy dua orang ni jamu mata kat kedai2 souvenir barangan orang asli..nak sumpit la..nak senapang kayu la..lastik la.. macam2 ada..
kami gi sini atas tujuan nak cari benda makan je..so duk semalam kat area pasar malam brincang tu
anak2 pun suka sini sbb malam sejuk.. lagi pengalaman baru untuk adik..

Berkelah di Janda Baik

mulanya,hajat nak join jiran sebelah picnic kat janda baik ni aritu..tapi jadual free tak sama.. kebetulan sekolah adli kansel tusyen minggu lepas..ate..papa bagi hint je mama apa lagi..terus bangun masak sup ayam..konon nak makan2 berkelah..
 
 sebenarnya ni first time gi sini..lalu je tak pernah naik atas janda baik tu..syok tempat dia..sejuk je..adik makan roti sandwich..
terus cari port baik..kat riverside paling best kot..kata jiran i laa.. tapi sbb lmbt smpi around kul 1 jadi semua wakaf penuh.. so kami bentang tikar tepi tu je la..

air takder la jernih sgt sbb mlm td hujan.. tapi sejuk nyer fuh.. ok la tempat ni..best jugak.. bleh jadi port kami santai lps2 ni.. sebelum balik round2 kg janda baik ni..bnyk lagi tempat best cuma larat ke tak nak jalan masuk dalam je la kot..

papa goreng ayam dan ikan masin..family sebelah jeling je bau ikan masin huhuhu..jemput makan kak..hihi
next kalau ada rezki nak bermalam kat Saujana Janda Baik.. bawak abah n adik2.. in syaAllah

kali pertama menjejak kan kaki ke Damai Laut Lumut ni walaupun dulu belajar di Uitm Sri Manjung dan every two week tu mesti gi...