May 18, 2012

Koleksi Pearl Haya & DHaja

Antara koleksi tudung pearl haya dan d'haja saya..pearl haya di senawang koordinat dia N 02.70456 E 101.98792 bangunan kedai sebelah Giant Senawang tu tau..pearl haya dan d'haja pun ada kat seksyen 7 shah alam.. area belakang Jakel tu..

Pesta Buku

kami ni semua kan suka buku..so Pesta Buku di PWTC hari tu kami tak ketinggalan la pergi..kami ni kan ramai dan ada anak kecik pulak..so bagi mengelakkan kesesakan, seawal jam 9 pagi kami dah smpi..parking bawah PWTC tu betul2 kat tepi tangga..naik je tangga terus sampai tempat buku2 tu..alhamdulillah senang..masa tu baru ada 3 gerai aje yg dah bukak..dalam 9.30 bnyk kedai bukak dah..kul 10.30 bila org dah berpusu2 datang kami pun dah selesai dan terus balik..
dah namanyer pun pesta..macam2 buku ada..seronok betul..rasa nak beli semua buku yg ada..tapi tahan je la..budget kecil-kecilan ajer kan..
si kecik ni macam biasala..main tarik ajer apa2 buku yg dia suka pastu terus duduk mintak kakak atau abg bacakan..
tu ha betul2 duk bawah kedai sebenarnya..nyorok takut org marah..
si fatin pulak mesti nak cari Ana Muslim dia..banyak dah koleksi dia ni..
yg ni antara buku2 yg kami beli..eh,tapi ni bukan kat pesta buku tadi..ni kami beli kat kedai buku baru atas Tesco Shah Alam..buku yg beli kat pesta buku PWTC tak ambik gmbr la pulak
ini pun buku beli kat kedai buku baru bukak kat Tesco Shah Alam tu..ini hari yg lain..setiap kali pergi mesti ada buku yg sangkut..aiseh..bleh buat library dah rasanyer ni..tapi kedai buku baru ni best la..setiap kali gi Tesco mesti menyinggah..sampaikan kalau tak cukup budget terpaksa tak gi Tesco,sbb takut depa masuk kedai buku..hehe..gi Giant je la kalau nak beli brg pun..tapi kat Giant plak ada MPH..budak2 ni tau ajer mana kedai buku..adoi!

Telatah Anak-anak

ini adalah aksi si kecil mama apabila dia merajuk..atau mengamuk bila nak kan sesuatu..
sembamkan muka kat lantai..nasib baik buat gini kat rumah ajer..kalau kat shopping mall malu la mama..
menangis mintak kita dengar permintaan dia..
sesekali dia jenguk plak kita ni mana..kalau kita masih ada depan dia,dia sambung la nangis lagi..kadang2 nak gelak bila tgk dia buat camtu..hehehe
ini pulak masa dekat mana ek..Jusco ke The Store ntah..time ni dia nakal betul berlari sana sini,tak duduk diam..mama geram, angkat dia letak atas tu..pastu mama bebel marahkan dia..yg kelakar tu, tau plak dia tutup muka sebab kena marah..hehehe
haa yg ni plak bila dia dah ngantuk..masuk stroller,dah malas nak jln..pastu buat mata terkebil2..hehehe
ni plak anak-anak yg besar tu..masa ni kat Aeon baru bukak kat Station18 Ipoh..
tak sangka pulak anak2 dah besar2..hehe..rasa kejap je masa berlalu..kan..tak sangka jugak yg aku ni ramai anak..hahahahahahaha
10 tahun kawin..produk 4 org ok tak..hehehe..ni gambar depa makan celebrate mothers day aritu..
eh yg ni apsal tersesat gmbr mama plak ni..hohoho..ni gelagat mama tapi anak punya psl la jugak ni..masa ni kat Giant tgh tgk peti sejuk..depa ambik gambar mama plak..saper yg ambik ek..fatin ke adli..dah lupa..

May 9, 2012

Penyakit Hati Menyerang

syukur ke hadrat Ilahi..atas rahmatNya.. mood pagi ini jadi kacau skit..sbb sahabat sebilik sebantal masa belajar dulu bagitau, bahawa semalam dia telah diperingatkan agar berhati2 dengan aku.. aku? hehehe sebabnya? dikatakan aku ni kaki penyampai.. kot penyampai radio Hot Fm ok jugak kan.. Subhanallah.. terima kasih banyakla atas tuduhan itu.. dicop penyampai hanya semata-mata aku rapat dengan big bos.. fuh~ tak berasas langsung.. aku yg duduk kat bawah LG ni..sedangkan bos besar,bos kecik semua kat tingkat 3 boleh kira berapa kali aku bercakap dengan bos2 tu.. entahla lumrah manusia..ada ajer yg tak kena.. terpulanglah.. tak bersalah buat apa nak takut kan.. kalau dipanggil bersemuka pun aku takder hal..boleh ajer.. asalkan lepas tu nanti semua boleh berbaik2..takder asyik buruk sangka aje.. buang yg keruh ambil yg jernih..bekerja dengan aman damai.. barula seronok nak datang kerja kan.. kadang2 terpikir jugak..aku ada kacau hidup diaorang ke? rasanyer tegur diaorang pun jarang2 sekali.. sebab jarang2 jumpa kan.. abih tu naper depa ni suka sangat cari psl dgn aku.. musykil..musykil..penyakit hati la ni.. depan kita ok ajer..belakang kita rupa2nya lain.. lantakla kan..ya penting Allah Taala tahu.. hal korang?..nasibla, sendiri tanggung la dosa kering korang tu huhuhu naper aku post kat blog? aku geram sbb depa ni dah bnyk kali fitnah aku..ini bukan kali pertama tau.. ingat aku tak tau ke?

kami ambik kesempatan ikut papa gi ayer keroh on weekend..papa ada kerja kat MITC Melaka so kami ikut sekali lepak  di Amverton Heritage Re...