Apr 17, 2012

Sedih Hati Ini


kesian mak dengan abah..
abah baru ajer operate buang nanah dan darah kotor di tapak kakinya..
sekarang,masih belum boleh berjalan..

tapi sekarang mak pulak terpaksa masuk wad jugak sebab paru-paru berair..
nak kena tebuk keluarkan air dalam paru2 tu..

Ya Allah,permudahkanlah urusan kedua ibu bapaku.. sembuhkanlah kesakitan yang mereka alami..dan tabahkan hati mereka serta hati kami anak2 nya juga..dalam mengharungi dugaan Mu ini..
Amin..

bila tiba masa2 sulit macam ni rasa nak mintak pindah balik kampung ajer..tapi prosesnya mesti lambat kan..bukannya harini mintak besok dah boleh terus tukar kerja..hubby plak lagi nak kena tukar jugak..anak2 sekolah lagi,macamana..
susah nak jenguk mak abah..

abah dah tak boleh berjalan,macamana nak bawak mak gi hospital..kaki abah tu pun nak kena gi cuci,jiran yang tolong hantarkan cuci di hospital..siannya..

hanya harapkan adik bongsu yg masih belum kawin tu..itupun banyak dah cuti dia habis dengan hal mak abah ke spital..kami boleh balik time weekend ajer..kadang2 ada jugak balik hari kerja..tapi tak boleh selalu..nanti bos ckp apa pulak atau nanti cikgu marah anak2 mama asyik ponteng sekolah ajer..

berat betul bila dipikir2kan..
cepatlah sembuh semuanya amin..

Apr 2, 2012

Gelagat Baby Afif

Salam Bulan April untuk semua
sajer jer bukak entry bulan ini dengan gambar2 baby kecik mama yang dah pun nak masuk setahun lima bulan umurnya..tak kecik dahla..dah makin besar dan banyak songeh
ini gambar2 dia kat kedai makan..selalunya kalau kluar makan dia memang nak makan sendiri..pastu saper tak bagi mulala capai semua benda nak ketuk kakak dia dengan senduk pun ada.. tapi si kakak walaupun pernah kena ketuk tapi tetap sayang adik dia..hehe
ini pulak gambar kat kedai buku..ikut peel abang2 dan kakak dia memang suka masuk kedai buku..dan akan capai semua buku terutama ada gambar2 binatang..pastu paksa org lain bacakan utk dia..
dan ini gambar di taman permainan..bila kakak dan abang memanjat..dia pun nak panjat jugak..macam la dah kuat kaki tu nak panjat tinggi2..tak tau takut plak tu.. relax jer buat muka bangga..
camtu la ragam si kecil..sungguh pun macam tu tetap dimanjakan oleh kami sekeluarga..naik lemak ler dia..

*tetiba tengah taip entry ni teringat plak pada kak farah needra..miss 

kami ambik kesempatan ikut papa gi ayer keroh on weekend..papa ada kerja kat MITC Melaka so kami ikut sekali lepak  di Amverton Heritage Re...