Dec 1, 2011

Ladang Anggur Perlis

lepas gi padang besar besoknyer tu singgah pulak ke Ladang Anggur.. tiket masuk RM3 utk dewasa RM2 utk kanak2.. murah jer kan..kalau nak beli buah anggur tu RM40 sekilo tapi time kami sampai tu buah semua belum matang belum masak ranum lagi..
geram betul tgk buah anggur tergantung2 ajer..ada jenis hijau dan hitam..rasa nak tanam kat rumah boleh ke tak ek..takut tak mau hidup..
 eh,adik jangan tarik! kata org ladang anggur yg kat kedah lagi best..tapi jauh plak nak ke Sik tu..takat perlis ajerla..
sebelum tu singgah kebun harum manis tapi belum musim (musim buah ni april-jun) so dapat tengok pokok ajer la pastu bergambar dengan replikanyer ajer..huhuhu

2 comments:

MIZZOU said...

mak ooiiii....RM40/kilo...knape mahal sangat???

D.I.L.L.A said...

bestnyerr.. mmm kami ni area utara byk lg yg x sampai.. bila la agaknya nak sampai

kami ambik kesempatan ikut papa gi ayer keroh on weekend..papa ada kerja kat MITC Melaka so kami ikut sekali lepak  di Amverton Heritage Re...