Sep 28, 2010

Wet World Shah Alam

Bila dah balik dari cuti raya awal..so kami meluangkan masa ke taman tema air Wet World Shah Alam.. budak2 ni dah lama tak main air tu yang asyik bertanya ajer..lebih2 lagi si Aisy..bila mama ckp tunggu baby kluar dia kata ala lambat la kluar..jom la mandi dulu..so sian kat depa ni


sebenarnya nak pergi bukit merah laketown sebab dah dekat dengan rumah papa di kemunting tu tapi sbb baju mandi tak bawak..malehla nak gi..baju mandi budak2 ni dah berapa kali beli dah..bila nak gi jer baju tak bawak beli lagi..dah ada bnyk..so malas membazir..


papa plak kata kita ni yg jauh2 semua dah pergi..yg dekat kat shah alam ni yg dah berapa kali lalu ni tak pernah pergi2 lagi..jomla bawak depa..so camtula citernyer camner kami bleh terpergi ke sini..hehe..ter ker..

dan yg pastinya aktiviti mandi manda ni mama tak bleh joinla..jadi jurugambar jerla..dan papa plak seperti biasa mengalahkan budak2..hehe..jgn mare pa..i'm hepi to see u hepi..

Minum Teh di Cameron

Cuti raya ari tu ..dari Ipoh masa nak balik ke Shah Alam kami sempat singgah ke cameron utk minum teh dan beli sayur..tak ketinggalan menikmati strawbery coklat dan jagung madu yg amat sedap..




 sempat lagi tu..naik dari gopeng dan turun di tapah..kemudian terus balik ke shah alam..mcm dekat jer bunyinyer ek..TQ pd driver yg tak merungut dan sentiasa melayan hati mak buyung..hehe..love u

Sep 21, 2010

Raya 2010

Macam biasa ajer kami sambut raya tahun ini..bersederhana org kata..sebab kena jaga makan dan badan makin berat jadi nak gi beraya pun tak berapala sgt..yg dekat2 ajer..

budak2 ni biasalah kutip duit raya..macam kita zaman kecik2 dulu jugakla.. pastu dok berlawan saper dpt paling banyk..adli tak acila sbb simpanan duit belanja sekolah dia campur sekali dgn duit raya.. tentula dia yg plg bnyk kan..
 gambar2 raya pun tak sempat nak ambik sangat..mood lebih pada persiapan sambut baby..hehe..barang2 baby blum beli lagi ni..excited plak sbb dah lama...cewah..
pastu gi ziarah kubur opah dan atok.. rindu kat opah, opah pergi masa umur adli baru 5 bulan..so anak2 mama tak kenai pun onyang mereka..

Sep 8, 2010

Salam Aidilfitri

Salam Aidilfitri Buat Semua

Ramadhan akan berlalu..Aidilfitri pula bakal menjelma..saya dan keluarga menyusun sepuluh jari memohon kemaafan kepada semua atas segala salah silap,keterlanjuran kata.. segalanya, samada sengaja atau tidak sengaja..
saper yang nak balik kampung tu berhati-hati, jaga diri dan keluarga masing2..saper yang tak balik tu..takperla..lepas semua orang masuk kerja korang plak cuti lama yer..kepada yg di perantauan..sabar2..nanti saya pos lemang dgn ketupat tau.. hehhe..yerla tu
oleh kerana sekarang saya sedang boyot..jadi tak perlu baju raya..papa pun takyah beria,pakai jer baju lepas2 yg bnyk dlm almari tu..hehe..sian papa..cuma anak2 jer kami belikan baju baru,iyalah yg dulu dah tak muat..tema kaler merah sbb opahnya dah belikan fatin warna merah..so lagi dua org tu kena follow merah jugakla..
Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin - dari kami sekeluarga

ps-rumah kami close tahun ni tau..hehehe..

Sep 3, 2010

Pengalaman Mengandung

Alhamdulillah, sekarang ni mama tengah mengandung 7 bulan 2 minggu, anak ke-4 ye...jgn jeles hehehe..
blum tau lagi jantinanya lelaki atau perempuan..tak scan pun,fatin doa baby girl..tapi mana2 pun takperla kan..dah pujuk2 dah fatin tu..last2 dia kata 'takperla, kalau boy pun nanti kakak bleh jadi macam awan dania'..si fatin mmg suka dgn scha tu,naper ntah..
tapi checkup baru2 ni mama dpt kencing manis, kena kontrol makan la jawabnyer..adoi, mencabar sungguh sbb tengah bulan posa ni teringin macam2 tapi semuanya tak bleh makan..first time check lepas puasa malam normal jer 5.1 tapi lepas dia suruh minum air gula terus naik 10.9 mak oi..apa lagi, terusla doktor kasi jarum suruh suntik pantau sendiri..pastu kena jumpa pakar pemakanan la bagai..bnyk no prosedur klinik kerajaan ni..tengokla gambar tu,abih lebam2 bekas ambik darah..

tu nampak tu mama jadi doktor,yg tetiba ada duit singgit tu naper ek..oo pengeras utk tukang pegang alat tu kot..hubby aku tu nampak jer berani,tapi bab2 darah ni..aku cucuk sendiri lagi bagus..remeh sebenarnya nak pantau kencing manis ni..dua hari tak boleh puasa,abih tu asyik suruh makan..2 jam lepas makan check..pastu suruh makan lagi..tunggu 2 jam check lagi..4 kali sehari tu asyik makan check makan check..nak posa apernyer..
tapi nak buat camner,ikut jer la demi baby,takut saiz dia besar plak nanti kena operate lagi susah kan..bila dikenang2 pregnant kali ni lain dr yg lepas2..alhamdulillah lepas2 tu mudah jer and steady..maklumla masih muda..cewah..yg kali ni lain skit, kan selama ni akak tak pernah mabuk..tiba2 yg ini mabuk plak..tapi takla sampai muntah cuma rasa mcm nak muntah jer..tapi tu pun masa awal bulan la..masuk 5 bulan takder apa2 dah..masuk 7 bulan plak kencing manis..memang selera makan tu suka yg manis2..kalau dulu akak ni hantu laksa..tapi skang ni tengok laksa pun rasa tak ingin langsung..selera tu semua yg manis2 jer.. aiskrim,pengat,kuih koci,puding,kek semua yg manis2la..berbeza betul dgn pengalaman tiga anak sebelum ni..nak kata sebab dah tua..baru nak masuk 33, muda lagi kan..hahaha..perasan tak abih2

ni la alat cucuk tu..best woo cucuk diri sendiri..hehehe..takperla kan, ini semua pengalaman..mudah2an bersalinnya nanti mudah..korang doakan la yer..

Birthday Fatin

Birthday Fatin adalah pada 23 Ogos yg lalu..masa balik kampung cuti merdeka lepas, kami meraikan birthday dia ala kadar ajer..maklumla bulan posa..lagi pun fatin yg bising,sampai merajuk2 bila nak buat birthday kakak..bila nak buat birthday kakak ni..last2 kami pergi beli kek dan makan ramai2 camtu jer kat rumah mak di ipoh..
tengokla gambar tu..majlis tak formal,santai2 lepas main bunga api..lepak2 tengok tv..adik mama yg no 2 tu pun ada balik jugak buka posa rumah mak..
tu pun nasib dia tak mintak hadiah besar2..hehe..kami pun tak ajar sgt anak2 ni sambut birthday beria..awal tahun hari tu,birthday adli dgn aisy beli kek potong jer..jadila..janji ada kan..
dan besoknya kami balik kg belah papanya pulak..kemunting,taiping..masa malam tu tido kat ruang tamu jer,dlm kelambu..budak2 ni excited benor dgn kelambu tu..konon macam main khemah2..hehe
..sbb semua adik beradik papa ada balik kecuali yg kat kuala lipis tu..fuh penuh rumah masa berbuka..cucu2 tok wan kat sana pun dah ramai..11 org semuanya..hujung tahun ni insyallah tambah lagi 2 org cucu..wow ramainya sepupu..best kan..tak macam belah mama..sepupu belum ada lagi..depa bertiga tu jer la..huhu

kami ambik kesempatan ikut papa gi ayer keroh on weekend..papa ada kerja kat MITC Melaka so kami ikut sekali lepak  di Amverton Heritage Re...