Jul 5, 2010

Kenduri Kawin

Musim cuti sekolah biasanya memang bnyk la kenduri kawin..dan sepupu ma juga memilih time cuti sekolah baru ni utk buat kenduri..sepupu ma ni lelaki..Pejai namanyer..kawin dengan org Muar..
nikah buat kat rumah pengantin perempuan..tu yg baju melayu pink duduk kat belakang tu tengah tunggu turn..hehe..itu adik bongsu ma..

si fatin tak lepaskan peluang utk menepung tawar pengantin..hehe..sebenarnya dia nak kan bunga telor kat tepi pelamin tu..kena la salam pengantin dulu..

yang ni plak masa tengah tunggu pasukan rebana datang..bertanggak dulu kat rumah tok kadi semalam..baik tok kadi ni..siap offerkan rumah dia utk kami tumpang bersiap..yang best dia jamu air mata kucing..sedap.. hehe..anak2 mmg tak kira tempat..asyik main jer kerjanyer..
kalau dah kawin dengan org johor ni..sure la ada tarian zapin..pastu pengantin lelaki siap ler angpow bebanyak..mmg kena pow punyalah..

haa..yg ni plak masa kenduri di sebelah lelaki..kat kg manjoi ipoh..serba biru..ni seminggu selepas nikah ler ni..
inila mak pengantin lelakinya..adik mak mama la ni..tu dia tengah menyuruh apa ntah..maklumla mak pengantin..kuasa veto ler ari tu..hehe..gurau jer mak jah..jgn mare

yang kat tengah tu abah..baju belang tu cik din, tokei udang berjaya tu..yg sorang lagi gaya mandor tu saper ek..uncle kot..tak nampak bagi belakang..

ni plak adikku ijat tengah demo macamana tarian zapin yg kitaorang tengok minggu lepas..hahaha..jgn mare dik..yg kamu buat lagak camtu tu pehal..

yang ni la 2 org penyanyi terkenal yang berjaya menyumbangkan suara masing2 bagi memeriahkan lagi majlis hari itu..hehe..ini adik2 mak jugak ni..yg baju gelap tu pak man..yg baju hijau plak pak eji..ini masa muda2 dulu otai ni..kaki menyanyi..tak boleh lupa joget pak eji tu..hehehe

ni barisan bapak2 sedara..


bapak mertua dan kakak ipar pun datang jugak dari taiping..sekian laporan aktiviti kenduri musim cuti sekolah yang lalu..hihi

kami ambik kesempatan ikut papa gi ayer keroh on weekend..papa ada kerja kat MITC Melaka so kami ikut sekali lepak  di Amverton Heritage Re...