Jun 18, 2010

4 hari tanpa Adli dan Fatin

bermula isnin lalu hingga jumaat hari ni..Adli dan Fatin tinggal kat rumah opahnyer di Ipoh..Aisy pulak tak ikut..dia duduk dengan kami..tiap2 malam kami akan call mereka berdua..sajer nak tau apa yg depa buat kat rumah opahnyer tu..tak rindu kami ker kat sini..nampaknyer mereka ok ajer..yg tak ok nyer aisy kot..yer la takder kawan nak main..
sebenarnya ini first time anak2 balik kampung tanpa kami..sebelum ni tak pernah tinggal walau sehari pun..tapi ari tu, ahad lepas ada kenduri kawin di muar..mak datang sini so adli dan fatin ikut mak balik ipoh..minggu ni mama balik lagi sebab ada kenduri lagi so boleh la ambik depa tu kan..adli tu kalau sorang2 takmo jugak..tapi fatin pun nak ikut jadi okla..
tapi, selalu dah biasa ramai2 kan..sesekali duduk kat rumah bertiga jer..rasa lain macam la plak..hehe..tapi yg bestnyer tak bising..kalau tak asyik main lawan2 dan berebut..bergaduh..rumah plak jadi elok kemas jer..maklumla tukang buat sepah(fatin) takder..
apa2 pun tak lengkap sebenarnya kalau salah sorang takder ni..sekejap2 okla..kalau lama2 boring juga..kan

Jun 9, 2010

i-City @ Shah Alam

rasanyer ramai yg dah pernah pergi ICT kat Shah Alam tu..kami pun pergi jugakla bulan lepas ker bulan 4 ek..dah lupa..lama dah..meramaikan jer..hehe..sajer bawak budak2 tengok lampu2 cantik tu..lepas2 ni khabarnya dah nak kena bayar yer..so sementara tengah free ni jom...
 
pergi pun dah pukul 10 malam..budak2 pun pakai baju tido jer..sampai sana tengok uish ramai rupanya..
sini paling best pergi time Tahun Baru Cina atau New Year..sbb ader pertunjukkan bunga api sekali..tapi tadi ader plak terdengar cerita misteri dari hasan..katanya ader org ambik gambar..tup tup ader perempuan rambut panjang plak nak posing sekali..hehehe..seram gak..betoi ker..
tapi memang menarik la deko lampu2 tu..jadi tempat tarikan plak kat shah alam ni..tempatnyer kat belakang unisel sekyen 7 tu jer..

kami ambik kesempatan ikut papa gi ayer keroh on weekend..papa ada kerja kat MITC Melaka so kami ikut sekali lepak  di Amverton Heritage Re...