Dec 30, 2009

Musim Kenduri

dah lama tak update blog..bz skit..ni nak citer cuti baru2 ni..biasa la kalau dah cuti sekolah so mesti banyakla org buat kenduri..kawinla..bertunangla..so citernyer pada minggu lepas mama dgn family menghadiri kenduri kawin..sepupu kawin di bukit katil melaka..dah jauh tu kami ambik kesempatan la bercuti skali..jumaat malam tido kat tjg bidara..singgah bandar melaka jap..inila pantainyer..kami tido chalet sini..siap main badminton lagi budak2 tu..jamu mata kat gerai2 di bandar melaka..cari dodol..sedap dodol dia..
malamnyer kami makan ikan bakar kat pengkalan balak..nyum nyumdah abih bab org kawin..lepas tu besoknyer pulak hari ahad menghantar sepupu lelaki bertunang kat muar plak..adoi..lagi atas kami jalan..kali ni kami makan malam kat muar..tomyam,siakap sweet sour dll..ramai tu tiga family..org belanja..hehekami bermalam di homestay yg disediakan oleh pihak keluarga perempuan..budak2 ni sempat main badminton lagi..ni kat jeti emas muar..lepak2 sementara tunggu maghribyang ni masa tengah berkumpul di homestay tu..rombongan meminang..giler ramai..last skali sebelum balik shah alam sempat lagi singgah nilai3..mak nak cari toto..shopping lagi..giler letih betul..demikianla kisah percutian yg memenatkan..adoilaa..

Dec 11, 2009

PreSchool Prog

Dekat SACC Mall Shah Alam ada buat program preschool minggu lepas..tujuannya nak promote preschool2 yg ada..macam expo..jadinya adli terlibat la buat show utk promote preschool dia..aktivitinya tiga hari..dari jumaat-ahad,ader pertunjukan,bergambar dgn upin ipin,peraduan membaca,mewarna bagai..tapi adli tak masuk semua2 tu mama maleh sbb minggu lepas opah dgn atuk ader kat rumah..jadi tak free la nak join..so teacher adli just mintak adli perform utk show sahaja..


Dec 2, 2009

Rumah Baru Adik

Minggu lepas kami ke rumah adik mama yang baru jer berpindah..adik beli rumah kat Sunway Kayangan..so oleh kerana adik ipar lagi besar dari abang ipar..jadi abg ipar diraging oleh adik untuk memasang rel langsir..hehe..tak patut betoi..eh tapi sekali tengok gambar ni macam fatin plak yg raging papa dia..dan dek kerana adik mengugut untuk menikam dirinya sendiri jikalau abg iparnya tida membantu..maka dengan itu abg iparnya yg amat baik hati itu bertungkus lumus..bermandi peluh menyiapkan rel langsir adik iparnya..hahaha..di satu sudut anakku sedang bersuka ria bermain dlm rumah yg luas dan lapang ini..maklumla rumah baru blum ada barang2 lagi..hehe

kali pertama menjejak kan kaki ke Damai Laut Lumut ni walaupun dulu belajar di Uitm Sri Manjung dan every two week tu mesti gi...