Nov 23, 2009

Konvo Adli

Bertempat di Dewan SIRIM Shah Alam, majlis Ihtifal 6 Tahun sekolah adli telah diadakan pada ahad lepas dari jam 8.30 pagi hingga jam 12.30 tengahari..ada 5 buah tadika di selangor yang menggunakan kaedah pengajaran little calips menyertai ihtifal iniantara acara yang adli ceburi ialah membaca ayat Qursi beramai-ramaiacara yg ni pula ialah menghafal surah al-mukminun, ada 5 org mewakili 5 buah tadika..adli pembaca no 2,mewakili tadika dia..kena hafal ayat 5-8 beserta maksudnya sekali..hehe..mama pun tak hafal ayat ni..tapi gambar kurang jelas sbb kalut sgt dah la duduk jauh belah tepi..yg ni boria hehe..yg kelakar tu microfon dekat baju adli..skali time nyanyi ni adli boleh sedu pulak..apa lagi digelakkan oleh audiencela,kelakar budak2..fatin pun join skali penyanyi jemputan..dia kan baru 5 tahun..bab ni dia pandaila..acara terakhir ialah penyampaian hadiah dan sijil..hai maknanya tahun depan dah nak sekolah betul dah anak mama...kejap jer rasa masa berlalu..

Nov 16, 2009

Ketam Nipah

Destinasi : Restoran Kayu Manis, Bkt Jelutong
Tarikh : 15-11-2009, 6 petang

akhirnya,tercapai jugak hajat nak merasa makan ketam nipah...jumpa jugak restoran yang menyajikan ketam nipah ni...rupa2nya info pasal restoran ni dah masuk MSTAR dan jugak majalah RASA..restoran ni terletak dekat bkt jelutong..takla jauh sgt,dekat jer..deco restorannya cantik..kami order tomyam,butter prawn, tauhu stim dan ketam masak chen kum..alamat malam ni kena makan ubat alahanla jawabnya..sedappp..menu kat sini ala chinese stail..tauhu tu lembut jer..buat sendiri..kira puas hatila..cuma service dia lambat skit..

Ada gaya tak?

Nov 13, 2009

Majlis Perpisahan dan Sambutan Harijadi

Tarikh : 12-November-2009
Tempat : Island Red Cafe, Anggerik Mall Shah Alam

Majlis Perpisahan officemate Hardi dan juga majlis sambutan hari lahir..

Nov 10, 2009

Welcome Baby Aree

Nama Baby: Muhammad Adam Harith
Tarikh Lahir: 12 Oktober 2009
Masa Lahir: 2.18pm
Tempat Lahir: Hospital Sungai Buloh
Nama Ibu: Zasmani
Nama Ayah: Antonio Aree Othman
Kerjaya bila besar: Apa2 kerjaya dalam bidang IT, seboleh2nya swasta.
inila dia gambar baby boy aree and wife

Nov 9, 2009

Aksi Aisy

Ni aksi fotogenik aisy..fotogenik ke..hehehe..perasan mamanyer..sebenarnya ni tengah meragam nak kan belon naruto..

Putrajaya Waterski World Cup 2009


Kami ke sini ahad..org pun tak berapa ramai sgt sbb kami sampai tengahari..panas terik..tengah panas terik tu tapi tiba2 hujan plak sekejap..cuaca di malaysia ni pelik2..panas..tiba2 hujan sekejap2..panas balik..pastu mendung..tak jumpa plak maya karin..tapi yg ada minah saleh berjemur la..zohornya di masjid besi..kali kedua kami ke sini..masjid ni dikelilingi kolam air..cantikkemudiannya kami ke wangsa maju..hajat hati nak makan kat ChengHo tapi tutup plak..takder rezki..makanya kami ke restoran ayam penyet si eza jer..hehe..eza plak dpt nama..papa order daging penyet..mama udang penyet..udang ni ala2 butter prawn..sedap oo..yg daging tu papa kata sedap jugak..mama no komenla sbb tak makan daging ma..

Nov 2, 2009

Lostworld of Tambun Part2

Kat LostWorld ni jugak dah ada Petting Zoo..best jugakla..kita boleh pegang semua binatang2 yang ada di sini..takut dgn tak ajer..heheada ular,biawak,burung,monkey,kura2,rabbit,ikan dan mcm2 lagi..anak2 mama berani pegang..siap kejar lagi keliling taman tu..


best jugak biler dah sejuk2 main air kami jln2 beramah mesra plak dgn binatang2 jinak ni..bila dah panas bleh sambung mandi balik kan..



adli dgn fatin leka sauk ikan sampai kaki dah termasuk dlm kolam tu..excited sgt..kat sini pun ader permainan mcm kat sunway lagoon tu tapi tak la bnyk sgt..adli berani betul naik buai tinggi tu..ee..gayat mama..
tolong kami meow..kami takmo balik..kami nak mandi sini sampai malam..hehehe..itu agaknyer ayat dlm hati anak2 ni..kesimpulannya bestla tempat ni..fatin pun cakap kat opah dia..best betul opah tempat tu..tu la opah dgn atuk takmo ikut..kan dah rugi..hehe

Lostworld of Tambun Part1

Kami ke sini pada Isnin lepas 26/10/09..balik ipoh weekend lalu sebab ada kenduri kawin sabtu dan ahad di sana jadinya isnin tu kami ambik cuti..maklumla anak blum sekolah betul2 lagi..tahun depan tak boleh dah la..adli dah darjah satutempat ni dekat jer dengan rumah mak,setengah jam pun tak sampai dlm 20 minit kot..kami masuk sini jam 11 pagi..keluar jam 3 petang..budak2 ni dah lama tak mandi manda..seronok betul diaorang..bapak budak pun apa kurangnyer..mak budak jer tukang ambik gambar..
masa kami pergi sini kan hari isnin,so tak ramai org la..masa masuk tadi ader la dlm 4 kump org..lepas dah tengahari skit tu ada la lagi lebih kurang 4 5 couple..so apa lagi..tempat yg luas ni jadi kami punyala..



yang ni kolam air panas..kat tepi tak panas sangat..tengah tu panas jugakla..si adli dia bleh letak plak kepala dia kat air yg lion tu pancut..panas tu air tu..tahan dia.. LostWorld Tambun Part 2

kali pertama menjejak kan kaki ke Damai Laut Lumut ni walaupun dulu belajar di Uitm Sri Manjung dan every two week tu mesti gi...