Mar 26, 2009

Lagi Gambar

Ada permintaan untuk tengok gambar pengantin yg besar..so ni dia..klik kat gambar tu ok..tengokla korang..apa benda yg korang nak belek entah..hehebunga telor dari batu kristal..beli dah siap kat Jalan TAR


bakul yg dibuat dari paper lama..hadiah utk tetamu


yang ni gambar masa kat sana ari tu..tengokla anak2ku tu..posing buat orang sekeliling ketawakan depa..


Mar 25, 2009

Lagi Gambar Kenduri Adik

sorry mama interframe konon pengapit tak bertauliah..
ni masa merenjis..mak,abah,mak dan bapak mertua dia..budak2 ni pun sebok jugakla..tengok org bersalam..depa pun bersalam jugak..si aisy naik atas pelamin tu sampai tertumpah beras kuning dibuatnya..
kawan sekolah mama,nida pun ada datang jugak..TQ Nida..

Majlis Kawin Adik

Alhamdulillah, akhirnya selesai sudah majlis kawin adikku ijat..adoi letih lenguh kaki ni..mak dgn abah, ijam dan papa la yg jadi orang kuat..terima kasih juga pada kawan2 jiran2 mak yg byk bertungkus lumus..korang layanz la gambar2 ni yer..minggu ni mama letih..balik dari cuti kerja plak byk menanti..

Mar 18, 2009

Lagi gambar

ni ada lagi skit2 gambar untuk share dengan korang..
ni la gambar kami tiga beradik..walaupun mama paling tua..tapi mama la yg paling kecik dan cute sekali..hahaha..jgn jeles..yang ni pengantin lama nak posing plak..hehe..balik dari kenduri kat sungai petani tu..sempat lagi kami singgah ke Tanjung Dawai..tempat bot nelayan naik..sebelah dengan Pantai Merdeka tu..situ ader byk jual hasil2 laut ni..mak beli ikan talang masin utk masak pada kenduri belah kami plak sabtu nanti..abih semua rombongan baju batik pi beli ikan masin..hehe..

Mar 17, 2009

Persandingan sebelah perempuan

ni hantaran utk perempuan..mak mama buat sendiri..biasa la dia..mama ni jer yang tak berbakat..heheni plak hantaran dari pihak perempuan utk lelaki..rombongan kami nak masuk ke dewan..Persandingan dibuat di dewan polis Sungai Petani..selamat..pengantin baru..teng teng teng teng teng..semoga..berbahgia..dua pasangan sebenarnya yang kawin ni..adik dia yg lelaki tu pun sanding sama tapi nikah jer bulan lepas..mak dengan abah temankan pengantin makan..

Adik dah nikah

Alhamdulillah, adik mama si Ijat dah selamat menjadi suami kepada isterinya Neesa..mama dah dapat adik ipar weh..hehe..akad nikah dijalankan di Masjid Sungai Petani,Kedah..tengokla tu anak2 mama sibuknyer..geram betul..takut kena lempang dengan tok kadi tu jer kang..

Mar 16, 2009

Walimatulurus

Jemput semua ke rumah mak kat Taman Meru Ipoh untuk meraikan majlis perkahwinan adikku tersayang pada 21/03/09.Jemput..jemput..sila..sila..

Mar 12, 2009

Birthday Adli n Aisy

Rabu semalam, Adli n Aisy celebrate birthday mereka di taska..tahun lepas mereka tak buat kat sekolah sebab celebrate kat rumah mak..so, tahun ni kawan2 depa dah tanya bila birthday adli n aisy ni..kebetulan dua2 tu lahir bulan yang sama..Mac..sambut jer la sekali..si kakak pun nyebok jugakla..hehe..adli yang ke 6 tahun dan aisy yang ke 3 tahun..





Mar 10, 2009

Menu Ringkas Part 1

Nak kata pandai masak..ish..tak betul tu..nak kata tak tau masak..erm,tak juga..tapi mama perlu memasak..utk save budget..utk anak2 dan hubby..tak kan tiap2 ari makan kat luar kan..lagipun makanan luar kadang2 ader yg tak elok..letak macam2 perisa bagai..so sini mama paparkan menu ringkas yg selalu mama masak pada hari2 kerja..yg sempoi2 jer..jadila..yg penting keluarga suka..



ada lagi gambar2 menu ringkas ni..nanti2la masukkan..namapun Part 1..hehe..tapi tengok gambar2 menu ni macam takder selera la plak..haha..cam menu daif jer..hihi

kami ambik kesempatan ikut papa gi ayer keroh on weekend..papa ada kerja kat MITC Melaka so kami ikut sekali lepak  di Amverton Heritage Re...