Nov 20, 2008

Aktiviti Malam Sabtu

Malamnyer plak kami ke Fun Fair..tempat mengabihkan duit lagi..hehe..adoila..kayap..ini first time gi Fun Fair..anak2 pun macam hairan jer tempat apa ni lagu bising2 pastu game dia pelik2..maklumla mama blum pernah bawak depa gi Genting lagi..tunggu depa besar skit baru best..adli dapat bawak kreta suka sangat dia..seyum jer..tapi aisy masam sebab dia tak boleh naik..kecik lagi..tapi masa main baling bola tu dia sorang jer dapat hadiah nemo..adli dengan fatin tak dapat apa pun..takder luck

Aktiviti Tengahari Sabtu

Tengaharinyer pulak kami ke Jaya Jusco yang baru buka di Bukit Tinggi..kira largest mall la..memang besar pun tempat parking giler banyak..pastu kebetulan ader magnolia punya promosi untuk kanak2..
budak2 ni kalau dah nampak playland..dah namanyer budak..mak bapak budak kena korban duit la kan..hehemasuk sini syaratnyer kena beli dua kotak susu magnolia dulu..pastu dia bagila main mcam2 game dlm tu..

AKtiviti Pagi Sabtu

Salam semua..
mama ni baru baik demam..selsema..abih anak2 mama yg tiga orang tu pun jangkit sama..alhamdulillah hari ni ada baik skit..
so ni entry pagi sabtu lepas sebenarnya..mama lambat masukkan..maklumla..tak sihat.
pagi sabtu tu mama sekeluarga mulanya nak jogging kat Taman Jaya..alih2 sampai sana hujan plak..tapi sian kat adli muka dah monyok..kami tukar tempat lain kat Taman Tasik Shah Alam..boleh tak PJ hujan tapi Shah ALam tak hujan plak..tengokla si fatin tu jogging sampai tercabut kasut dia..hehelast2 nampak playground takder maknernyer nak jogging dah..kira main jer la..sian aisy..panjat punya panjat pastu dah tak tau camner nak turun..last2 nangis jer la mintak bantuan..hehe

Nov 16, 2008

Main Aci Nyorok

Ni gelagat dan aksi anak2 mama masa main aci nyorok..kelakar dan nak tergelak pun ada..si adli menyorok sebalik langsir..kira kreatif jugakla idea dia tu..tapi mama jumpa juga..
si fatin pulak nyorok macam mana ntah..sorokkan kepala jer tapi kaki nampak..tapi oleh kerana baju yg dia pakai corak bunga2 jugak..jadi mama lambat skit dpt cari dia sbb konfius antara dia dgn cadar..
yang paling lambat skali dpt cari ialah aisy..bukan apa..dia nyorok simple jer tapi sbb mata mama ni dah tua..tak nampak ader objek lain dok berselimut baik punya atas katil bilik abg dia tu..siap pejam mata lagi tu..hehe..kelakar tulla..

Nov 10, 2008

Lagi Makan

Destinasi : Muara Ikan Bakar, Tanjung Harapan
Acara : Makan2 meraikan projek LAN Proxy
Tarikh : 8-Nov-2008



hai..kenapala..tempat2 macam ni selalu sangat ader orang jual mainan..menghabiskan duit mak bapak betulla..mahai plak tu..cis

ps-untuk aree, we all miss u a lot lot lot in makan2 scene..nanti buat lain la utk aree dgn wellson..

Nov 7, 2008

Kesayanganku

Dalam dua tiga hari ni mama mengikuti kisah Abby dengan Norman..kesian kat abby, dah la masih dalam pantang..sebagai seorang isteri dan ibu..mama dapat merasai gelora hatinya..cinta yang tidak dihargai suami..perit ooo..mintak simpang jauh2..tapi dalam ceramah agama tengahari tadi..ustaz ada memberi komen skit utk kisah mereka ni..ustaz tu kata..dua2 ada salah..kalau abby betul2 melayan baik suaminya..suami tak kan sampai takmo balik rumah..tu pendapat ustaz tadila..katanya lagi tempat isteri ialah di sisi suami..sentiasa berada di sisi sepanjang susah senang..tapi tempat suami plak kat mana ek..ntahla..maleh nak pikir..

Nov 6, 2008

Restoran Alissara

Ada satu tempat makan yang mama sekeluarga memang suka pergi..Restoran Alissara di Puchong..mula diperkenalkan oleh adik mama..dan kami dah tiga kali makan kat sini..apa yang best tomyam dia kaw..pedas dan yg paling kami suka dia punya ikan siakap goreng kerabu..kat tempat lain ma tak pernah makan lagi..tapi sini sedap..ma tolong promote..tokei alissara kena bagi kredit ni..hehe..so kalau ader saper2 nak gi..jom..pastikan anda rasa siakap/kerapu goreng kerabu..memang marvellous..resepi thai..

Nov 5, 2008

Gambar Celebrate Birthday

Ni ada sikit gambar masa BTM celebrate birthday yang bulan 10 punya..memang tiap2 bulan kami celebrate birthday kakitangan BTM

just layanzzzzzzz...bab makan sukaaa...

kali pertama menjejak kan kaki ke Damai Laut Lumut ni walaupun dulu belajar di Uitm Sri Manjung dan every two week tu mesti gi...