Jun 30, 2008

Kung Fu Panda

Lokasi : TGV Bukit Raja
Tarikh : Sabtu, 28 Jun 2008
Masa : 11.30 am
Movie : Kung Fu Panda

Kung Fu Panda adalah filem animasi komedi terbaru daripada pengarah John Stevenson dan Mark Osborne, yang menggunakan suara Jack Black, Jackie Chan, Angelina Jolie dan Dustin Hoffman.Mengisahkan seekor panda bercita-cita ingin menjadi guru kung fu namun ia begitu dikenali sebagai haiwan yang paling malas di China. Apabila tanah airnya diancam oleh panglima yang kejam, ia perlu memikul tanggungjawab dengan mempelajari ilmu kungfu daripada guru kung fu purba. Memang kelakar ceritanya..second time tengok wayang bagi adli...tetapi first time bagi fatin dan aisy..hajat hati nak tengok SEPI nanti tapi tak bleh aa dengan anak2..

Untie Aisy

Ni gambar untie Aisy..merangkap ibu angkat Aisy..hahaha..bleh juga merangkap bibik Aisy..keh..keh..jangan mare Ain..ni gambar masa tengahari jumaat lepas..mama ambik aisy sekejap sebab untie ain dia nak jumpa..hehe..melepas rindu kot..nasib baik si aisy tu sporting..dikelilingi awek2 cun..haiza, laily dan yati(awek ke ni hihi)

Jun 25, 2008

Cameron Highlands

Ahad lalu mama sekeluarga menunaikan permintaan Adli yg tiba2 bagitahu nak beli kaktus cameron..sebab kebetulan kami balik ipoh..jadi on the way balik Shah Alam kami naik cameron sekejap..sampai atas dalam pukul 12 tengahari...dan kami turun dalam pukul 3.30 petang..tak buat apa pun kat atas tu..cuma jalan2 beli sayur..masuk taman bunga, taman rama2..berenti di ladang teh..beli strawbery coklat, jagung mutiara yg memang sedap teramat..pastu anak2 dah letih..kami balik..dalam perjalanan balik sempat singgah pondok orang asli di tepi jalan beli madu lebah asli..
Masa turun lalu di Air Terjun Lata Iskandar, tapi kami tak singgah sebab hari mendung dan budak2 pun semua dah zzz kat tempat duduk belakang...

Jun 23, 2008

Cikgu Sekolah Adli

Salam semua..rasa macam dah lama plak mama tak update blog ni..dalam dua minggu lepas mama bz..bz kerja..meeting sana sini dan ntah apa-apa..
jumaat lepas adalah hari terakhir cikgu adli mengajar kat sekolah depa tu..cikgu tu adli panggil dia teacher ila..dapat sambung belajar..so nanti adli akan dapat cikgu baru la..adli rapat dengan teacher ila ni..selalu ikut teacher ila gi ambik makanan dia kata..hehe..ni la gambar depa last jumaat tu..


Jun 4, 2008

Menara Alor Setar

Dalam masa sibuk2 dengan kenduri sempat jugak kami gi Menara Alor Setar..sajer bawak anak2 mama tu..asyik kenduri boring plak diaorang..

budak2 ni relax jer..mama yg gayat melebih-lebih..

Bertemu Sahabat Lama

Sabtu dan Ahad baru lalu..mama sekeluarga bersama-sama dengan mak dan bapak mertua balik ke Kedah...ada kenduri kawin...sepupu papanyer kawin..maklumla musim cuti sekolah..kebetulan ada masa skit so mama ajak papa pergi rumah sahabat lama mama masa belajar sama dulu..Azrieana Yop..orang Perlis..so alhamdulillah mama dapat jugak bertemu dengan Ana setelah 6 tahun tak jumpa..di Pauh, Perlis.
anak2 mama ni tak berbaju pun nak posing jugak..tapi masa datang rumah ana ni hubby dia takder..kerja..kira lepas rindu gak la..dulu mama dengan ana duduk satu bilik..banyak rahsia bersama..hehe

kami ambik kesempatan ikut papa gi ayer keroh on weekend..papa ada kerja kat MITC Melaka so kami ikut sekali lepak  di Amverton Heritage Re...