Mar 26, 2008

Ostrich Farm, PD

Dulu dalam tahun 2001 kot..mama pernah gi Ostrich Farm ni..masa tu
join PUSPANITA...ingat lagi time tu belum kawin...bawak anak Kak Ada,
si Akmal..kecik lagi dia time tu..hehe..
so, skang ni bawak anak2 sendiri plak..dulu farm ni lapang..panas..
sekarang dah byk pokok2..redup suasana..


kat farm ni ada jugak binatang2 lain..ada buaya, kuda, iguana, rabbit,
ayam pakai helmet, dll lagi tapi takla byk macam kat zoo tu..
tengokla dua aksi berbeza..fatin dan aisy..
fatin memang berani..tak macam abang dan adik dia..si adli langsung takmo
bergambar dengan si monkey tu..abu nama dia..yg aisy pulak nangis..hehe
saper nak try sate ostrich..hehe..kitaorang tak try pun..tak sampai hati
nak makan..eee..


sebelum balik kami singgah di Pantai Teluk Kemang..cuaca redup mendung jer anak2 mama main layang2..angin kuat gila..tak mandi laut pun..baju mandi tak bawak..

Mar 17, 2008

Happy Birthday Adli n Aisy

Hari ini 17 Mac birthday anak mama si Adli...dan pada 6 Mac yang lalu pula birthday si Aisy...dua2 lahir bulan Mac..
masa balik ipoh pada hari mengundi tempoh hari..kitaorang buat makan2 skit kat rumah mak..celebrate birthday aisy dan adli sekali..si kakak fatin tengok jerla..tapi dia pun dapat hadiah jugak..
Adli birthday dia yang ke-5 tahun dan aisy birthday dia yang ke-2 tahun
Semoga panjang umur dan menjadi insan yg terbaik di dunia & akhirat...




Mar 11, 2008

Pilihanraya 2008

Keputusan pilihanraya kali ini memang mengejutkan..buat pertama kalinya lima negeri dikuasai pihak pembangkang..bagi mama..mama puas hati dengan keputusan kali ini..walaupun mungkin sukar bagi BN yg selama ini menang majoriti tetapi jadikan ini satu peluang untuk memperbaiki kelemahan...memperbaiki ketelusan..
negeri lahir mama,Perak dan negeri tempat mama mencari rezeki,Selangor mendapat
menteri besar yg baru..doa mama agar semuanya bersatu untuk kesejahteraan rakyat..
biarlah banyak sikit suara2 dan idea2 baru di dewan rakyat untuk kebaikan rakyat jua..

Hari Isnin dan Selasa hari ni cukup susah nak masuk SUK, Shah Alam..polis FRU jaga di
setiap pintu masuk...pagi Isnin tu pukul 10 pagi baru boleh masuk kerja..kaunter hasil pun buka kul 10.30..itu pun ada jugak yg terus balik rumah tak jadi datang kerja..
hari ni baru ok skit itu pun untuk yang ada pas kerja sahaja..aduh..macam nak berlaku
rusuhan saja lagaknya..biarlah segalanya aman..amin..
Yan, menteri ko dengan menteri aku dua2 kalah ni camno..hehe..

ini ada sedikit sebanyak gambar2 masa hari mengundi..mama mengundi di Ipoh..papa di
Kemunting,Taiping manakala mak,abah dan adik di kampung kami Parit, Perak..meriah sungguh..



Mar 8, 2008

Cerita Adikku Ijat

Mama nak selitkan skali gambar adik mama si ijat semasa lawatan dia ke Australia bulan lepas..balik mengundi ni dia pun balik juga..kepada saper2 kawan2 mama yg kenal ijat..inila gambar terbaru dia..hehe..nampak dah tua kan..kakak dia jugak yg maintain hehe perasan..dia la yg mama cerita bertunang bulan 12 tahun lepas..yg hantaran serba hijau tu..




Mar 6, 2008

Episod Mac

Semalam mama ambik gambar candid si adli dengan aisy..depa dok menerai baju baru kat depan cermin..hehe..kelakar mama tengok..posing macam peragawan...yg hebatnya si kecik tu pandai jer ngikut gaya abangnyer..hehe..posing jangan tak posing..

Tiada apa2 aktiviti menarik sepanjang minggu lepas...weekend tak gi mana2 pun..
papanyer tak berapa sihat...sakit kepala berulang..kalau ikutkan dah lama dia tak mengalami sakit kepala ni..tapi baru2 ni jadi balik..
so weekend hari tu duk umah saja..keluar dekat2 tu ada la..
ni ada gambar sajian tengahari menu hari ahad hari tu..sajer nak bagi korang tengok..
biar terliur skit..hehe..terliur ker..macam tak jer..

terliur ker tak ker..yg penting anak2 mama suka makan..hehe pueh hati memasak..iyer tak..hehe..nasi daging, gulai dalca, ayam masak tomato..resepi dari majalah RASA(mak punya)..hehe..

kami ambik kesempatan ikut papa gi ayer keroh on weekend..papa ada kerja kat MITC Melaka so kami ikut sekali lepak  di Amverton Heritage Re...